Økologiske Skårne Netteblade
Den brændende urt
Alle har sikkert været blevet stukket af brændenælder. Det stikker, og derfor kaldes brændenælder for en ukrudt. Men planten har også en anden side. Du kan spise den! Kogt brændenælde har en smag, der minder om spinat med agurk.
Sunde egenskaber ved brændenælde
Brændenælde indeholder mange forskellige sunde stoffer, herunder vitamin C og forskellige B-vitaminer, vitamin E og K. Mineraler, især jern, silicium og calcium. Det er også en vigtig kilde til klorofyl. Men der findes også tanniner, proteiner, flavonoider (antioxidanter), slimstoffer og fibre i brændenælde.
Hvad kan du gøre med brændenælde?
Brændenælde bruges i opskrifter på polenta, pesto, puré, brændenældesuppe eller som urtete. Den har antiinflammatoriske egenskaber, er god til at rense urinvejene og leveren, og den hjælper dig med at klare stress og træthed bedre. Brændenælder har en naturligt mild, vegetabilsk smag. Tørret brændenælde l...